Werkt een smartwatch zonder simkaart?

In dit artikel gaan we in op de vraag of smartwatches wel of geen simkaart nodig hebben. We zullen enkele interessante onderwerpen behandelen die te maken hebben met smartwatches met simkaart. Daarnaast zullen we ook kijken naar de beste smartwatches met simkaarten.

Kan een smartwatch werken zonder simkaart?

Ja dat kan, simkaarten zijn slechts een extra optie, maar ze hebben geen invloed op het wel of niet werken van de smartwatch. Een smartwatch kan zelfstandig functioneren met of zonder simkaart.

In de volgende top 5 kun je kijken welke modellen dit kunnen: Top 5 Smartwatches

Wat is een simkaart voor een smartwatch?

Een simkaart is een microchip die in mobiele telefoons wordt gebruikt en voornamelijk wordt gebruikt om de klant te identificeren. SIM staat voor Subscriber Identity Module en is verkrijgbaar in verschillende formaten, waaronder micro-sim- of nano-simkaarten en mini-simkaarten.

Deze simkaarten geven de smartwatch toegang tot het mobiele netwerk, waardoor het horloge kan bellen en berichten kan ontvangen zonder dat het verbonden hoeft te zijn met je telefoon. Een simkaart maakt van de smartwatch een volledig zelfstandig apparaat dat je smartphone op veel vlakken kan vervangen.

Wat kan een smartwatch zonder simkaart?

Smartwatches hebben alleen een simkaart nodig om toegang te krijgen tot het mobiele netwerk voor bellen, berichten verzenden en ook om toegang te krijgen tot internet. Anders werkt het als een normale smartwatch. Het blijft activiteiten volgen en volgen en functioneert normaal zoals elke andere smartwatch.

Standalone smartwatches met simkaart

Standalone smartwatches zijn de smartwatches die geen mobiele telefoon of ander extern apparaat nodig hebben om te werken. Zo kunnen ze volledig zelfstandig functioneren, terwijl simloze smartwatches voor veel functies afhankelijk zijn van een verbinding met je telefoon. Smartwatches met simkaarten worden ook wel standalone smartwatches genoemd omdat ze geen telefoon nodig hebben om ermee te werken. De gebruiker steekt de simkaart in het horloge en kan direct vanaf het horloge bellen en berichten.

De Samsung Galaxy Watch 3 is ook zelfstandig te gebruiken dankzij de E-SIM

Waar kan ik een simkaart voor mijn smartwatch krijgen? Amazon verkoopt veel simkaarten voor smartwatches. Het is belangrijk dat je contact opneemt met je simprovider en je lokale mobiele netwerk en nagaat of hun netwerk het gebruik van smartwatches met een simkaart ondersteunt. Sommige providers ondersteunen deze mobiele functie op smartwatches mogelijk niet, dus het is belangrijk om eerst contact op te nemen en met hun technische ondersteuningsteams te praten. Veel smartwatches zijn ook uitgerust met een digitale E-SIM. Hierdoor heb je geen fysieke simkaart meer nodig. Vaak is het voldoende om de E-SIM te activeren bij je gsm-aanbieder en kun je gaan surfen en bellen met je smartwatch.

Activering van smartwatch-simkaarten

Zorg er bij de aankoop van uw simkaart voor dat deze is geactiveerd en geregistreerd in uw lokale netwerk. De SIM-kaarten zijn geregistreerd door uw lokale SIM-provider. Dit is een cruciale stap om uw smartwatch te verbinden met het mobiele netwerk. Als simkaarten niet zijn geregistreerd, bereiken alle oproepen en berichten je smartwatch niet. Activering daarentegen verwijst meestal naar het mobiele data-abonnement. Wanneer de simkaart is geactiveerd, bevindt deze zich in een staat waarin hij de LTE 4G, 4G+, enz. op uw pols kan gebruiken. Activering moet worden gedaan door uw lokale SIM-provider. Soms staat er op de simkaart een code geschreven en moet de gebruiker deze code invoeren in een bijbehorende applicatie of website van de simprovider.

Na het installeren van de simkaart op de smartwatch

Als alles goed gaat, kun je aan de slag, maar er zijn ook mensen die hun simkaart na installatie laten vergrendelen. Dit kan gebeuren als je de smartwatch zelf in het buitenland koopt.

Dit vind je misschien ook leuk...