Ingenieuze truc: spiegels in de badkamer beslaan nooit meer

Iedereen weet het: je wilt je ’s ochtends na het douchen klaarmaken voor de dag, maar de badkamer spiegel is beslagen. Een simpele truc kan dit voorkomen.

  • Als je van een warme douche houdt, moet je leven met een beslagen spiegel.
  • De warme, vochtige lucht in de badkamer condenseert op het koude oppervlak van de spiegel.
  • Maar een simpele en ingenieuze truc kan voorkomen dat de spiegel beslaat.

Het is geen ongewoon probleem: na een rustgevende, warme douche beslaat de spiegel in de badkamer zo erg dat je er niet meer doorheen kunt kijken. De warme, vochtige lucht van de warme douche condenseert op het koude oppervlak van de spiegel en baadt je eigen spiegelbeeld in een grijswitte sluier.

Als de spiegel beslaat na het douchen: niet meer wrijven of föhnen De meesten proberen de vochtige lucht uit de kamer te krijgen door deze snel te luchten. Het werkt, maar niet iedereen heeft een raam in de badkamer. Gewoon de deur naar de badkamer openen is geen goed idee: op deze manier komt het vocht in het hele appartement en kan er snel schimmel ontstaan.

En ventilatie moet wel, maar het is – zeker in de winter – nogal oncomfortabel om uit de warme douche te komen en de koude lucht direct de kamer in te laten. Als je in plaats daarvan de beslagen spiegel afveegt met een handdoek of een poetslap, ontstaan ​​er vaak lelijke strepen, blijft er pluis op het oppervlak liggen en is er geen duidelijke weerspiegeling. Zelfs de wijdverbreide truc om de spiegel met een föhn los te blazen, is op de een of andere manier niet helemaal bevredigend. We zullen je een eenvoudige en ingenieuze truc vertellen die zal voorkomen dat de spiegel in de eerste plaats beslaat.

Voorkom dat de spiegel beslaat met een beschermfolie van zeep

Het principe waarmee je voorkomt dat de spiegel beslaat na het douchen is eigenlijk altijd hetzelfde: je reinigt de spiegel in de badkamer voor het douchen met het betreffende gereedschap zodat er een lichte beschermfilm ontstaat. Zodra je merkt dat de bescherming afneemt en de spiegel weer begint te beslaan, vervang je de beschermlaag. Het eerste handige huismiddeltje voor beslagen spiegels is zeep.

Neem hiervoor gewone zeep en wrijf deze op het oppervlak van de spiegel. Sommigen zeggen dat de truc nog beter werkt als ze wat afwasmiddel toevoegen. Wanneer je een dun laagje zeep op de spiegel hebt aangebracht, neem je een zachte doek en veeg je de resterende strepen en zeepvlekken van de spiegel. Door het dunne zeepachtige spoor op het oppervlak kan water niet meer bezinken en beslaan de oppervlakken niet meer. De ramen kunnen er ook mee schoongemaakt worden.

Scheerschuim helpt ook tegen beslagen spiegels

Net als zeep helpt scheerschuim ook om te voorkomen dat de spiegel beslaat. Ga hiervoor op precies dezelfde manier te werk: breng een dunne laag scheerschuim aan op het oppervlak van de spiegel en verwijder de vlekken met een zachte doek. Ook hier wordt een beschermende film gevormd, die voorkomt dat het water bezinkt en de spiegel niet beslaat.

In plaats van scheerschuim of zeep kun je ook gewoon afwasmiddel gebruiken. Gebruik het om de spiegels schoon te maken en te laten drogen. Daarna polijsten met een zachte doek.

Spiegel beslagen in de badkamer: welke huismiddeltjes kunnen helpen?

Er circuleren nog steeds een of twee huismiddeltjes op internet die blijkbaar kunnen worden gebruikt om te voorkomen dat de spiegels beslaan. Dit zijn de mogelijkheden:

  • zeep
  • scheerschuim
  • afwasmiddel
  • tandpasta
  • oog make-up remover
  • glycerine

Het is belangrijk dat je maar één product kiest en er maar een klein beetje van gebruikt zodat er een dun beschermend laagje op het oppervlak ontstaat. Met zeep en scheerschuim zit je zeker aan de veilige kant en kun je jezelf ’s ochtends na het douchen nog in de spiegel bekijken voordat je het huis verlaat.

Dit vind je misschien ook leuk...