Ontspan zo zacht als katoen – knuffelige kussens voor in de tuin

Hoe je je bed opmaakt, is hoe je ontspant. En een gezellige plek om te loungen, tuinmeubelen die je goedkoop gekocht hebt in een loungeset aanbieding, of te zitten in de tuin is dubbel ontspannend. Wanneer u in de zon of in de koele schaduw ontspant, wilt u immers net zo comfortabel zitten als binnen op de bank. Aan tuinkussens worden echter andere eisen gesteld dan aan kussens en kussens die binnenshuis worden gebruikt. Buiten staan ​​ze meer bloot aan vuil en weersinvloeden, waardoor ze vaker en intensiever moeten worden schoongemaakt. En natuurlijk moeten ze lekker zacht zijn en hetzelfde comfort bieden dat je kent van je favoriete indoor relaxplekken. Tuinstoelen, ligstoelen, klapstoelen, tuinstoelen, banken, banken, fauteuils – we willen overal goed gestoffeerd kunnen zitten. Er zijn dan ook bijna oneindig veel variaties in kussens voor tuinmeubelen en kussens voor buiten. Hier willen we u een korte introductie geven over het onderwerp tuinkussens en u laten zien welke verschillende varianten er zijn, waar ze goed voor zijn en hoe u ze kunt verzorgen.

Met of zonder stoel – hij moet comfortabel zijn

Kussens, tuinkussens, sierkussens – wat is het verschil? En waar heb je ze voor nodig? Elk tuinkussen is in de eerste plaats voor het gemak. Of het nu comfortabel op de tuinligstoel, op de flexibele kruk of gewoon op het gazon is, het is het meest comfortabel met een zacht oppervlak. Maar natuurlijk bieden ook de mooie bekleding en kussens in vrolijke dessins of elegante kleuren iets voor het oog. Zitkussens zijn kussens speciaal gemaakt voor tuinmeubelen, die worden gebruikt op ligstoelen, stoelen, banken en banken. Er zijn meestal bekledingskussens die zijn gemaakt om bij het meubel te passen. Dat is ook logisch – de ontwerpen en dus ook de afmetingen van de tuinmeubelen verschillen aanzienlijk van elkaar. Een kussen voor een ligstoel zou veel te groot zijn voor een fauteuil. Daarnaast heeft de bekleding meestal dwarsnaden op de knikpunten, bijvoorbeeld waar de zitting overgaat in de rugleuning.

Tuinkussens zijn niet gemaakt om op te zitten, maar zijn goed om je rug en hoofd te ondersteunen. De mooie sierkussens in felle kleuren en met zomerse motieven zijn meestal gemaakt van zacht schuimfleece of soortgelijke onderhoudsvriendelijke materialen en bieden extra comfort op elke tuinligstoel. Ze zijn dik gevuld en zullen zeker net zo comfortabel zijn als de kussens van de bank in je woonkamer. Lees hier meer tips en trends voor tuinkussens. Buitenzitkussens zijn kussens voor stoelen en banken speciaal ontworpen voor in de tuin. Dikkere modellen kunnen ook zonder zitgelegenheid worden gebruikt, bijvoorbeeld bij een picknick of wanneer veel gasten op bezoek zijn, die zich ook op het verse gazon comfortabel kunnen maken. Ze zijn vaak niet voorzien van bevestigingsriemen zoals de zitkussens en kunnen daardoor flexibeler gebruikt worden.

Kussens voor alle tuinmeubelen

Voor werkelijk elk type tuinmeubel is er een stoffering. Maar niet elke bekleding past bij elk meubel. Net als de ontwerpen van de stoelen, fauteuils, banken en Co., verschillen ook de vormen en maten van de kussens. Rotan meubelen – of nog beter poly rotan meubelen – zijn meestal ontworpen om veel ruimer te zijn dan een eenvoudige tuinligstoel. De stijlvolle meubelen met lounge-look zijn bijzonder comfortabel en brengen de huiskamersfeer naar buiten in de tuin. Daarbij heb je dikke, zachte tuinbekleding en kussens nodig die de luxe uitstraling van de banken, fauteuils en ligstoelen nog eens extra onderstrepen. Om ervoor te zorgen dat deze lang meegaat, moet de bekleding weerbestendig zijn. De grote meubelen hebben dienovereenkomstig grote kussens nodig, die je niet bij elke kleine douche naar binnen wilt dragen. Waterafstotende en sneldrogende materialen bieden hier de beste oplossing.

Een verandaschommel stelt ook zeer speciale eisen aan de stoffering. Afhankelijk van de grootte van de schommel – enkelvoudig, tweezitter of driezitter – heb je kussens van verschillende afmetingen nodig. Deze moeten bijzonder zacht zijn, zodat je er echt in weg kunt zinken en natuurlijk ook je rug ondersteunt. Ook sierkussens worden met veel plezier gebruikt. Natuurlijk is ook de conventionele tuinligstoel met kussen het meest comfortabel. Maar let op: ook hier zijn er verschillen. Een massief houten ligstoel moet veel beter opgevuld zijn dan een ligstoel met een flexibele textileen hoes, die zich prachtig aanpast aan de contouren van het lichaam. Hetzelfde geldt voor tuinstoelen. Niet alle tuinstoelen zijn echter gelijk gemaakt. Zo zijn er de zogenaamde high-back stoelen, die een bijzonder hoge rugleuning hebben. Ze zijn meestal verstelbaar, zodat je er ook half liggend op kunt ontspannen.

Dit vind je misschien ook leuk...