Rotan vs Polyrattan

Echt rotan is een natuurproduct. Helaas is hij erg weersgevoelig en kan daarom het beste binnenshuis worden gebruikt. Tegenwoordig biedt polyrattan, dat kunstmatig wordt geproduceerd, echter een perfecte imitatie van dit natuurlijke materiaal. Dit weefsel is veel resistenter dan echt rotan en daardoor beter beschermd tegen UV-stralen en vocht. Daarom gaat het veel langer buitenshuis mee. Als je tuinmeubelen van rotan wilt kopen, kun je het beste poly rotan gebruiken. Bovendien doen ze op geen enkele manier onder voor het natuurproduct.

Opvouwbare tuinstoelen van poly rattan zijn zeer snel op- en af ​​te bouwen en zijn daarom ideaal voor gebruik in de tuin. Maar als je echt stoelen van ongepeld rotan wilt, kun je ze ook met een beschermende huid kopen. Omdat regen en sneeuw ze echter langzaam oplossen, moet je bijzonder voorzichtig zijn met dit meubel en het in ieder geval beschermen tegen vocht. Wel is het zo dat meubelen zowel van rotan als van polyrattan zijn gemaakt, wat het bijzonder prettig maakt om in de tuin en in huis te gebruiken.

De kosten

Zoals bij alle andere meubels, heeft kwaliteit zijn prijs. Rotan meubelen zijn niet anders.

Dure poly rotan meubelen bestaan ​​uit hoogwaardig materiaal, zoals Viro en Hularo kunststof. Dit is niet giftig en volledig recyclebaar. Goedkopere meubels bestaan ​​vaak uit vezelresten die in kleinere doses verontreinigd zijn met vervuilende stoffen. Kies je hier voor de goedkopere variant, dan moet je nog meer aandacht besteden aan de juiste zorg dan de bezitter van dure stukken, zodat de vorm en kleur van het rotan lang meegaat.

Naast het materiaal is ook de bewerking bij de prijs inbegrepen. “Made in Indonesia” is een kwaliteitskeurmerk. De rotan meubelen worden hier in traditionele werkplaatsen in Indonesië met de hand geweven, wat meerdere dagen per meubel in beslag neemt. Als het weefsel anders is, is het product goedkoper omdat het minder tijd kost om te vervaardigen. Kijk dus bij de aankoop goed naar de afwerking van het meubel. Zo kun je eenvoudig zien welk meubel onder welke voorwaarden is geproduceerd en of de prijs van de rotan meubelen terecht is.

Hoe zorg je op de juiste manier voor rotan?

Rotan heeft het grote probleem dat het snel zijn flexibiliteit verliest en broos en barst wordt. Om dit te voorkomen, moet u uw meubelen regelmatig bevochtigen om continu vocht terug te voeren naar het materiaal. Ook is het raadzaam om de rotan meubelen af ​​en toe te behandelen met een speciale was. Zelfs als het oppervlak bij aankoop al behandeld is, kan dit de levensduur van uw meubel verlengen. U vindt de speciale wax online of bij uw plaatselijke bouwmarkt of tuincentrum. Als het tuinseizoen voor u voorbij is, kunt u uw meubelen het beste op een beschutte plek laten overwinteren om ze onbeschadigd te houden.

Op vele manieren te combineren

Zoals je inmiddels weet, moet je heel voorzichtig zijn met rotan meubelen om het maximale uit dit bijzondere materiaal te halen. Maar in welke vormen en mogelijke combinaties komen rotan meubelen goed tot hun recht? U kunt klassieke rotan stoelen en tuinstoelen kopen. Deze worden vooral gekenmerkt door hun lichtheid en kunnen snel van de ene plek in de tuin naar de andere worden verplaatst. Er zijn zelfs hele rotan banken voor binnen. Vooral rotan tafels worden steeds populairder. Er zijn veel verschillende ontwerpmogelijkheden – of het nu gaat om een ​​glasplaat, versterkt met hout of aluminium. De bestsellers onder de rotan meubelen zijn nog steeds de tuinmeubelen lounges. Deze zitmeubels met comfortabele bekleding en bijzettafels zijn ideaal om een ​​mooie zomeravond af te sluiten. En met bovenstaande tips komen er de komende jaren nog veel meer van zulke avonden.

Dit vind je misschien ook leuk...