De belangrijkste bezienswaardigheden en bestemmingen op Corsica

Een prachtig eiland, en slechts een paar uur heb je nodig om te vliegen naar Corsica.

De stad Ajaccio en het Museum van het Maison Bonaparte

Verlies jezelf van vreugde in de saffraankleurige straten van de oude stad en bezoek het huis van Napoleon Bonaparte, waar hij op 15 augustus 1769 werd geboren. Het is omgebouwd tot een nationaal museum en toont portretten van de jonge keizer en zijn familie, evenals alledaagse meubels uit de late 18e eeuw.

Bonifacio en Porto Vecchio

In het zuiden van het eiland zijn er twee belangrijke stations: Bonifacio en Porto-Vecchio. De eerste wordt beschermd door een spectaculair fort met uitzicht op de zee en een trap van 187 treden verbindt de bovenstad met de voet van de kliffen. De tweede is ook een citadel, die op roze porfierrotsen staat en daardoor in de 16e eeuw werd beschermd tegen barbaarse piraten.

Het stadscentrum van Bastia

Ontdek in het noordoosten van Corsica het oude centrum van Bastia , een historisch fort: zijn barokke kerken en oratoria, de smalle straatjes van Terra-Vecchia, de kleine gebouwen met gebogen gevels en het gouverneurspaleis in een 14e-eeuwse Genuese toren zijn echt een bezoek waard.

De Defile de l’Inzecca

Een paar kilometer van Ghisoni slingert deze kleine weg tussen groene kliffen en een wilde rivier. Ontdek de natuurlijke “zwembaden” die stroomopwaarts van het meer zijn gevormd.

De Lavezzi-eilanden

Deze archipel van 23 hemelse eilanden ligt binnen handbereik van Bonifacio. Fijne zandstranden, granieten rotsen, kristalhelder water en kleurrijke zeebodems (de archipel is een natuurreservaat) kunnen hier worden verkend. Het grootste eiland is Cavallo, dat veel privĂ©villa’s heeft.

De prachtige stranden van Corsica in elk seizoen

Het is geen verrassing dat Corsica alle records voor prachtige stranden breekt. In het zuiden strekt het schiereiland Palombaggia zich uit over kilometerslange witte zandbaaien die worden omzoomd door pijnbomen en smaragdgroene golven, en Santa Giulia ziet eruit als een lagune aan de voet van een groene berg. Paradijshoeken wachten ook op u in Rondinara, Roccapina, St. Ambroggio of Porto Pollo.

La Balagne, Calvi en Ile Rousse

In het bovenste deel van Corsica biedt de regio Balagne een perfecte mix van bergen, bossen en zee. Deze dorpjes in het achterland, de steile wandelpaden, maar ook het versterkte complex van het Ile-Rousse of de Genuese citadel Calvi zijn echt de moeite waard.

Het Scandola-natuurreservaat en de Calanques van Piana

In het westen van Corsica staat het zee- en landreservaat Scandola op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Vanuit Ajaccio kun je het per boot ontdekken, in beschutte baaien met een verbazingwekkende biodiversiteit. Het afgelegen dorp Girolata en de Canalnques de Piana zijn ook must-sees.

La Castagniccia, Morosaglia en Corte

In het noordoosten van het eiland ligt Castagniccia, een regio met middelhoge bergen beplant met kastanjebomen. Veel kleine, goed bewaarde dorpjes met hoge stenen huizen kunnen hier worden verkend. In Morosaglia, dat uit meerdere dorpen bestaat, zijn de kerk van Santa Reparata (op 900 meter hoogte) en het klooster Saint-François bekend. In Corte, de historische en culturele hoofdstad van Corsica, kunt u het traditionele Corsicaanse museum bezoeken en delicatessen en kazen proeven… natuurlijk met kastanjesmaak.

De Cap Corse

Op een toplocatie tussen zee en bergen, biedt dit schiereiland in het noordoosten van het eiland u een adembenemend uitzicht op Corsica: mooie dorpjes zoals Nonza, lange stranden zoals Saint-Florent of Tamarone, het pad van de douanebeambten (Frans: Sentier des douaniers) en kleine haventjes met kleurrijke huizen zoals Erbalunga.

Dit vind je misschien ook leuk...